Nadwrażliwość zębów – jakich potraw nie musisz unikać?
Problem nadwrażliwości zębów dotyczy wielu osób – niezależnie od wieku i trybu życia. Przyczyną jest zazwyczaj uszkodzenie szkliwa, które może powodować podrażnienia zakończeń nerwowych, a w efekcie – ból przy jedzeniu i piciu niektórych potraw czy napojów. Chcesz poradzić sobie z dyskomfortem? Regularnie szczotkuj zęby pastą Sensodyne Ultraszybka Ulga, która przynosi ulgę osobom z nadwrażliwością zębiny. A jeśli jesteś poza domem, wmasuj odrobinę pasty w bolące miejsce – Sensodyne Ultraszybka Ulga przynosi ulgę już po 60 sekundach*. Dzięki niej możesz cieszyć się jedzeniem i piciem, które lubisz.
Oto lista potraw i napojów, po których możesz poczuć dyskomfort:
*Dotyczy bólu wrażliwych zębów. Ulga jest odczuwalna po 60 sekundach stosowania. Długotrwała ochrona przy stosowaniu 2 razy dziennie.
Wykonaj kontrolę online Sensodyne®
Czy gorące, zimne lub słodkie potrawy wywołują u Ciebie niekiedy nagły, przenikliwy ból? To może być wrażliwość zębów. Wykonaj kontrolę online Sensodyne®, aby dowiedzieć się więcej i poznać produkty, które pomagają ją zwalczyć.
Sensodyne® Odbudowa i Ochrona Whitening
Pasta do zębów Sensodyne® Odbudowa i Ochrona Whitening może naprawić obszary zębów powodujące ich wrażliwość. Jednocześnie pomaga zachować ich naturalną biel.